Importanța sterilizării

Duminică, 22 Iunie 2014 22:18

Nu este nimic mai presus decât sănătatea pe care o avem, de aceea acordăm o importanță deosebită curățeniei, dezinfecției și sterilizării instrumentarului. La R&E Kreativ Dent vei fi întotdeauna în siguranță.
 

Toate instrumentele din clinica noastră sunt sterilizate cu grijă înainte de utilizare, prin metoda chimică (sterilizare la rece) și prin sterilizarea la cald în cel mai modern autoclav WOSON. Toate încăperile: cabinetul, sala de așteptare, și toaletele sunt controlate și dezinfectate zilnic de mai multe ori.
 

În cabinete, înainte de începerea fiecărui tratament, se dezinfectează cu soluție Mikrozid AF (neutralizează în 30 de secunde TBC, virusurile HBV, HCV, HIV), atât unitul stomatologic împreuna cu accesoriile (turbina, piesa cot, spray-ul de apă/aer, mânerele de la lampa scaunului și tavița instrumentarului, suprafețele dulapului de lucru și chiuvetele) precum și lampa fotopolimerizabilă, respectiv toate suprafețele de contact.
 

Instrumentarul utilizat pe parcursul zilei se spală, apoi se presterilizează prin introducerea într-o baie cu soluție dezinfectantă Gigasept forte 5%, iar la sfârșitul zilei se spală din nou sub jet de apă, se usucă, se ambalează în folii speciale, sterile, autoclavabile, autosigilante și se introduc în autoclav (WOSON) pentru efectuarea sterilizării propriu-zise.
 

După finalizarea sterilizării, instrumentele sigilate sunt aranjate în sertarele special prevazute cu spații de depozitare pentru instrumente. Instrumentele sunt scoase din foliile autoclavabile prin desigilare, în fața fiecărui pacient.
 

Sterilizarea este monitorizată electronic în permanență, iar în cadrul ședințelor de tratament se utilizează numai pahare, ace, mănuși, măști, bavete, aspiratoare bucale, de unica folosință.